Sörözők
Hostinec Slavíkova (Slavíkova Vendéglő)
Bezárt kocsmáink (Slavíkova 15.)
- H-P: 10.00-23.00
- Sz: 11.00-23.00
- V: 11.00-22.00
csapolt sör | fajta | korsó (0,5) |
---|---|---|
Egyéb információk | 2010-02-25 | |
Staropramen světlý 10° | világos | 25 CZK |
Pilsner Urquell 12° | világos | 32 CZK |
látogatások:
- 2010. 02. 25.
Ez az a hely, ahol az ember csak a negyedik korsó sör után veszi elő a fényképezőgépet. Na, nem mintha a törzsvendégek (vér)szomjas fenevadnak tűnnének.
Szombaton délelőtt negyed tizenkettőkor kicsattanó jókedvvel pálinkáznak és söröznek, gondoskodva róla, hogy rögtön a nyitás után rentábilis legyen az üzletmenet. Örömükben mindenfajta értelemben osztozik a csapos úr is, aki ivás közben is talál rá módot, hogy egyenként, roppant műgonddal ellenőrizze a polcokon sorakozó, mintegy százötven korsó tisztaságát. Ezt a poétikus bájt pedig sunyi kattogtatásokkal nincs szíve megzavarnia az embernek.
Nyikordul az ajtó, bebilleg egy mackónadrágos építőipari szakmunkás. Egy szenzációs szógalacsinba sűrítve ekképpen köszön és rendel: „Ahojpivoarum.” Leül, elmélyülten tanulmányozni kezdi az étlapot. Valószínűleg az utolsó koronák lapulnak a zsebében, jól meg kell gondolnia tehát, mit választ. A sör és a rum mellé hamarosan megkapja a Maďarsky gulašt, jóízűen falatozni kezd, nincs oka panaszra.
A vele szemben ülő magyar sörturistának viszont akad. Előzőleg malátatálat reggelizett az U Saduban, ezért most duzzadó hólyaggal, roppant kínok között vezekelve indul el a vécé felé. Az expedíció majdnem balesetbe torkollik. A Slavíkova csak most nyitott, a vécében még nincs felkapcsolva a villany, a tréfás kedvű villanyszerelő pedig a lehető leghülyébb helyekre rejtette el kapcsolókat. Így aztán főhősünk kis híján orra esik a piszoárok elé elhelyezett raklapban. A raklap tulajdonképpen praktikus megoldás: ha a sötétben mellé vizel valaki, nem kell attól tartania, hogy a cipője átázik.
Visszatérve a fényre az látható, hogy a törzsvendégeknek továbbra is szorgosan jár az ádámcsutkája. A csapos úr minket is marasztal. És ugyan miért ne maradnánk még egy kilépőre?!
Nincs is szebb a žižkovi délelőttöknél!
Főleg februárban!
A pragaisorozok.hu értékelése
Egyéb információk
Konyha
Klasszikus cseh konyha
Specialitás: Marhapörkölt knédlivel (Maďarsky gulaš) 65. - CZK
Megközelítés
Az „A” (zöld) metróvonal – "Jiřiho z Poděbrad" megállójától